דיאטה ספרדית ים תיכונית קטוגנית – לירידה במשקל ושמירה על בריאות קרדיווסקולרית

מאמר זה מתאר מחקר פרוספקטיבי בן 31 משתתפים בעלי משקל עודף (אינדקס מסת גוף 36.46 +/- 2.22) בגילאי 38.48+/-2.27 אשר ניזונו למשך 12 שבועות מדיאטה ספרדית ים-תיכונית קטוגנית.
זוהי תזונה בה המקורות העיקריים לשומן, פחמימות וחלבונים הינם שמן זית, ירקות ודגים בהתאמה ואשר כוללת צריכה יומיומית של יין אדום.לא הוגבלה כמות הקלוריות הנצרכת.
בהשוואה אשר נעשתה בין המדדים בתחילת הניסוי ובסופו נמצאה ירידה משמעותית במשקל גוף, באינדקס מסת גוף, בלחץ הדם, ובגלוקוז. כמו כן, נמדדה עליה משמעותית ב-HDL וירידה משמעותית ב- LDL.

לסיכום, הדיאטה המתוארת להלן הינה דרך בטוחה ויעילה לירידה במשקל, יש צורך בביצוע מחקר נוסף על קבוצות גדולות יותר למשך זמן ארוך יותר ולהשוות את הדיאטה לדיאטות קטוגניות אחרות.

Nutrition Journal 2008, 7:30

http://www.nutritionj.com/content/7/1/30

2017-09-24T22:13:16+00:00ספטמבר 24, 2017| קטגוריות: מחקרים|