חומצות שומן מסוג אומגה-3 בעלות השפעה קטנה אך משמעותית על לחץ הדם

במאמר זה ביצעו החוקרים מחקר אפידמיולוגי אשר כלל 5000 גברים ונשים בגילאי 40-59 בארה"ב, בריטניה, יפן וסין ובו נבדקו גורמי סגנון חיים, בעיקר הרגלי אכילה ותזונה והשפעתם על לחצי הדם.

חושבו רמות הצריכה של אומגה-3 עבור כלל המשתתפים ונמצא ממוצע של 2 גרם ליום. מבין ארבע הארצות, ביפן היה הממוצע הגבוה ביותר של צריכת אומגה-3. האפקט על לחץ הדם של צריכה מוגברת של אומגה-3 היה קטן (הורדה של כמ"מ כספית) אך חשוב, שכן מחקרים הראו כי מספיקה ירידה של 2 מ"מ כספית בלחץ הדם בכדי להקטין משמעותית את הסיכון לשבץ מוחי ומחלת העורקים הכליליים .

Hypertension. Published online June 4, 2007

2017-09-24T22:31:02+00:00ספטמבר 24, 2017| קטגוריות: מחקרים|