מאפה דוחן

חומרים
2 שיני שום כתושות
3-4 כפות שמן זית
1 כוס דוחן
2 כוסות בצל קצוץ
1 וחצי כוס סלרי קצוץ
6 כוסות עגבניות משומרות ללא הנוזלים
1 כפית בזיליקום
1 כפית מלח
2 כפיות אבקת בצל
1 כפית אורגנו
2 כפיות דבש
1/2 כוס זיתים שחורים מגולענים ופרוסים
1/2 כוס חתיכות קשיו או אגוזי מלך

אופן ההכנה
לטגן את השום בשמן בסיר גדול, להוסיף את הדוחן, את הבצל ואת הסלרי ולהמשיך לטגן כ- 20 דקות, תוך כדי ערבוב.
לערבל את העגבניות במעבד מזון ולהוסיף לסיר.
להוסיף את יתר החומרים פרט לקשיו ולערבב היטב, להביא לרתיחה, להנמיך את האש ולהמשיך לבשל עד שהמים נספגים.
להסיר מהאש להוסיף את חתיכות הקשיו או את האגוזים ולערבב.
לצקת לתבנית אפייה משומנת ולאפות ב- 180 מעלות חצי שעה

 

 

2017-07-02T12:28:43+00:00יולי 2, 2017| קטגוריות: מתכונים|