מחקר פרוספקטיבי על הסיכון לסרטן וצריכת בשר אדום ובשר מעובד

החוקרים במאמר זה בדקו האם צריכת בשר אדום או מעובד מגבירה את הסיכון לסרטן באברים שונים.
הוערכה באמצעות שאלונים צריכת הבשר של 500,000 משתתפי מחקר הקוהורט של ה-NIH-AARP על תזונה ובריאות בגילאי 50-71.
במהלך מעקב של 8.2 שנים אובחנו 53,396 מקרים של סרטן. עלייה משמעותית בסיכון נתגלתה בסרטן הוושט, המעי הגס, הכבד והריאה עם עלייה בצריכת בשר אדום. בנוסף, צריכה מוגברת של בשר מעובד נמצאה קשורה לעלייה בסיכון לסרטן המעי הגס וסרטן הריאה.

PLoS Med. 2007 Dec 11;4(12):e325

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/sites/entrez?Db=pubmed

2017-09-24T22:21:02+00:00ספטמבר 24, 2017| קטגוריות: מחקרים|