מצב חומצות השומן והפרעות קשב וריכוז במתבגרים

במחקר זה הושוו 11 מתבגרים המאובחנים כסובלים מהפרעת קשב וריכוז (ADHD) עם 12 מתבגרים תואמי גיל. נבדקו הבדלים בתזונה ובפרט בצריכת חומצות שומן חיוניות, נלקחו דגימות דם ובוצעו הערכות התנהגותיות.

נמצא כי, בהשוואה לקבוצת הביקורת, הלוקים ב-ADHD צורכים יותר אנרגיה ושומן אך אינם נבדלים במידות הגוף.
מתבגרים משתי הקבוצות צורכים כמויות זהות של חומצות שומן אומגה-3 ואומגה-6 אך בקרב הלוקים ב-ADHD נמצאו רמות נמוכות משמעותית של DHA ושל חומצת שומן אומגה-3 כמו גם רמות גבוהות יותר של חומצות שומן אומגה-6. רמות נמוכות של חומצת שומן אומגה-3 היו קשורות בציון גבוה בסולמות ההתנהגותיים על שם קונור.
המתבגרים עם ADHD מראים פרופיל שומנים אבנורמלי הנצפה לעיתים קרובות בילדים צעירים יותר. הבדלים אלה אינם מוסברים על ידי הבדלים בצריכה, הדבר מכוון לכך שקיימים הבדלים מטבוליים בטיפול בחומצות שומן בין מתבגרים בריאים וכאלה הלוקים ב-ADHD.

Nutrition Journal 2008, 7:8

http://www.nutritionj.com/content/7/1/8/abstract

2017-09-24T22:17:31+00:00ספטמבר 24, 2017| קטגוריות: מחקרים|