מרק עדשים

חומרים
3 כוסות עדשים ירוקות
7 כוסות מים
2 בצל קצוץ
7 שיני שום
3 גזרים מגורדים
2 גבעולי סלרי קצוצים
3 עגבניות בשלות קלופות
1 כפית כורכום
1כפית כמון
1כפית פפריקה חריפה
1 כפית בזיליקום
1כפית גי'נג'ר  טרי קצוץ
2 כפיות מלח
פלפל שחור לפי הטעם

אופן ההכנה
להשרות את העדשים במים למשך 10-12 שעות לפחות.
לטגן בשמן זית את הבצל הקצוץ והשום עד שמזהיבים ולהוסיף את כל התבלינים, לערבב ולבשל יחד כ – 2-3 דק'.
להוסיף את העדשים לערבב יחד עם התבלינים ולהוסיף 7 כוסות מים עד שמגיעים לרתיחה, לאחר מכן להמשיך לבשל על אש קטנה 30 דק'.
להוסיף את הגזר המגורד, גבעולי הסלרי ולהמשיך לבשל עוד 30 דק'.
כ- 5 דקות לפני סיום הבישול להוסיף את העגבניות הקצוצות.

 

2017-07-02T16:40:32+00:00יולי 2, 2017| קטגוריות: מתכונים|תגיות: |