נפלאות הספירולינה

נפלאות הספירולינה – ספירולינה היא מיקרו-אצה חד-תאית נימית דמוית לולאה ממשפחת האצות הכחולות-ירוקות.
גדלה באופן טבעי באגמי מים מתוקים טהורים, ומהווה מקור תזונתי עשיר לבני אדם ובעלי חיים.

מזון על
ספירולינה נחשבת ל"מזון על", בשל היותה מזון עשיר המכיל בצורה סינרגית חומרים מזינים בריכוז גבוה, ללא עבודת מעבדה.
מחקרים מוכיחים כי רמת הספיגה של מזון גדולה יותר מרמת הספיגה של חומרים מעבדתיים. ערובה נוספת לחשיבותה של התזונה הנכונה.
חשיבותה במתן מענה לחוסרים הנוצרים כתוצאה מאורח החיים המודרני, האינטנסיבי והמתועש.

יתרונות הספירולינה

מקור צמחי לחלבון מלא. מכילה כ- 65-70 אחוזי חלבון ללא שומן וכולסטרול (למעלה מפי 3 מאשר חלבון בשר בקר!), כל חומצות האמינו החיוניות, ביניהן מתיונין וליזין.
הפיגמנטים הכחולים-ירוקים (חומרי הצבע) באצה מסייעים לגוף בייצור אנזימים החשובים לפעילותו הבריאה של הגוף ותפקוד יעיל של מערכת העיכול.
מכילים קרוטנואידים, והעיקרי מביניהם הוא הבטה קרוטן (פי 25 מבגזר) פרו ויטמין A.
חומרים אלה פועלים בתור אנטי אוקסידנטים חזקים ובעלי תכונות ניקיון מרעלים.
הפיגמנט כלורופיל תורם לתהליך הפוטוסינטזה בצמח ובעל מבנה מולקולרי זהה להמוגלובין של האדם פרט למולקולה המרכזית, ברזל בהמוגלובין ומגנזיום בכלורופיל, ועל כן נקרא "ההמוגלובין של הטבע".
הכלורופיל תורם אף הוא להרחקת פסולת ותומך חיסוני, פרט להובלת החמצן בדם.
יחד עם הברזל הזמין לגוף (נספג בצורה יעילה יותר מבתוספים)הנמצא בספירולינה כ- 10 מ"ג למנה, כ- 55% מהתצרוכת היומית המומלצת, מטפלים במצבי אנמיה וחסר דם.
חומצת גמא-לינולאית המכונה GLA (פי 3 מבשמן נר הלילה), חומצה לינולאית וחומצה ארכידונית.
סידן (פי 10 מאשר בחלב!), ברזל (פי 50 מבתרד), מגנזיום, מנגן, זרחן, סלניום, ויטמין A, B12 (פי 26 לעומת כבד בקר!), E (כמות הדומה לזו שבנבט חיטה), נחושת ואבץ.

תכונות

אנטי אוקסדינטית, אנטי היסטמינית, אנטי סרטנית, אנטי בקטריאלית ואנטי ויראלית.
מחזקת מערכת חיסון, מאזנת רמות לחץ דם וכולסטרול, מפחיתה שומנים בדם.
מקטינה נזקי קרינה ועקה חמצונית, מגינה על הכבד, מקטינה רעילות תאי כליה,
מעודדת התפתחות תאי דם ומסיגה התנוונות עצבית.

ספירולינה בשימוש יומיומי למגוון מחלות

הוספת הספירולינה לתזונה היומית באבקה (הצורה המומלצת יותר), לשתיה או כתוספת למזון, או בכדורים יעילה לחיזוק מערכת החיסון, מערכת העצבים, טיפול בהפרעות קשב וריכוז, זכרון, דכדוך ותשישות,.
לחיזוק הגוף במצבים של תת תזונה, לאחר מחלה או ניתוח, בזמן דלקות, פיברומיאלגיה, לטיפול באנמיה, רמות גבוהות של שומנים וכולסטרול, כבד שומני, יתר לחץ דם, סכרת, השמנה, בעיות עור, שיער וציפורניים, גיל מעבר, אלרגיות, רעילות, לניקוי הגוף, וכתוסף אנטי אוקסידנט.
תוסף מעולה להשלמת תזונה לילדים, בוגרים, ספורטאים וטבעונים.
תגובה הדדית תיתכן עם תרופות שונות, ועל כן יש להיוועץ עם גורם מקצועי.

 

מאת הדר עזרא
נטורופתית ורפלקסולוגית בכירה

2017-11-09T13:28:34+00:00יוני 27, 2017|Categories: מאמרים|Tags: |