פסטת עגבניות מיובשות

חומרים
שקית פסטה פנה מחיטה מלאה
כוס עגבניות מיובשות חתוכות לרצועות
חצי כוס שמן זית
כוס וחצי עלי בזיליקום
1 כוס עלי נענע
5 שיני שום
2 כפות סוכר חום
תבלין צ'ילי יבש
200 גרם גבינה בולגרית עיזים

אופן ההכנה
מרתיחים 5 ליטר מים עם מעט מלח ומוסיפים את הפסטה, מבשלים עד שמגיעה לדרגה לא רכה מדי..
להכנת הרוטב, יש לחמם חצי כוס שמן זית במחבת ולהוסיף 5 שיני שום קצוצות עם מעט צ'ילי, מטגנים שתי דקות עד שהשמן מתחיל לבעבע.
כשהשום מעט מזהיב מוסיפים את העגבניות המיובשות והסוכר החום. מבשלים עוד 5 דקות ומסירים מהאש.
בקערה נפרדת קורעים את עלי הבזיליקום והנענע ומוסיפים מעט פלפל שחור.
מוסיפים לקערה את הפסטה, עליה יוצקים את הרוטב, ומעל מפוררים את הגבינה.

ניתן לאכול את הפסטה חמה או בטמפרטורת החדר כסלט פסטה.

2017-07-02T12:41:45+00:00יולי 2, 2017| קטגוריות: מתכונים|