תזונה ואורח חיים במניעת הפרעות ביוץ

זהו מחקר קוהורט שעקב אחר 17,544 נשים, ללא היסטוריה של אי-פריון, למשך 8 שנים במהלכן נכנסו להריון או ניסו להיכנס להריון, תוך בדיקת הקשר בין כניסתן להריון לבין תזונה ואורח חיים.

התוצאות הראו כי דבקות ב"תזונת פוריות" (צריכה מוגברת של חומצות שומן בלתי רוויות בניגוד לטרנס, מקורות חלבון צמחיים ולא מן החי, פחמימות בעלות ערך גליקמי נמוך, מוצרי חלב עם אחוזי שומן גבוהים, מולטיויטמינים, תוספות ברזל) נקשרה לסיכון נמוך יותר להפרעות ביוץ. קשר זה נשמר גם בניתוח לפי גיל, מס' ילדים, ומשקל גוף. שילוב של חמישה או יותר גורמי אורח חיים נמוכי סיכון, כולל תזונה, שמירת משקל והתעמלות היו קשורים ל-69% ירידה בסיכון להפרעות ביוץ.

Obstetrics & Gynecology 2007;110:1050-1058

http://www.greenjournal.org/cgi/content/full/110/5 

2017-09-24T22:21:04+00:00 ספטמבר 24, 2017|Categories: מחקרים|