במאמר זה סקרו החוקרים ששה מחקרים מבוקרים ואקראיים והשוו בין דיאטות המבוססות על מזונות עם ערך גליקמי נמוך לעומת דיאטות המבוססות רק על צריכה נמוכה יותר של מזון.
ההתערבויות במאמרים נמשכו פרקי זמן בין חמישה שבועות לששה חודשים עם מעקב עד ששה חודשים לאחר תום ההתערבות. המשתתפים שקיבלו דיאטה בעלת ערך גליקמי נמוך הירידה במסת גוף, מסת שומן כוללת, BMI (אינדקס מסת גוף), רמות כולסטרול, ורמות LDL היתה רבה יותר במידה משמעותית לעומת אלו שקיבלו דיאטה עם ערך גליקמי גבוה יותר.
לא דווח על תופעות לוואי, תמותה או שינויים באיכות החיים.

Cochrane Database of Systematic Reviews 2007 Issue 3

http://www.mrw.interscience.wiley.com/cochrane/cls