שכיחות יתר לחץ הדם ותרומתו לסיכוני המחלה הקרדיווסקולרית מחייבים לזהות גורמים היכולים למנוע את התופעה.
נתונים אחרונים מציעים כי כמות החומצה האסקורבית (ויטמין C) יכולה להוות גורם מתאים.
במחקר זה נבדק הקשר בין כמות החומצה בדם לבין יתר לחץ דם בנשים צעירות. 242 נשים לבנות ושחורות נבחרו למחקר בגילאי 18-21. נבדק הקשר בין רמות החומצה ללחץ הדם לאורך עשר שנים והקשר בין שינויים בלחץ הדם והחומצה האסקורבית בשנה האחרונה.

תוצאות המחקר הראו באופן מובהק קשר הפוך בין רמות הויטמין ולחץ הדם ותוצאות דומות בבדיקת השינויים בלחץ הדם שהתבטאה בעליה קטנה יותר בלחץ הדם בקבוצה בעלת רמות הויטמין הגבוהות ביותר. מסקנת החוקרים הייתה כי קיימת אפשרות שויטמין C משפיע על לחץ הדם בצעירים בריאים.

Nutrition Journal 2008, 7:35doi:10.1186/1475-2891-7-35

http://www.nutritionj.com/content/7/1/35/abstract