חומרים לקציצות
כוס עדשים חומות מושרות
100-150 גרם קמח שקדים
חצי צרור פטרוזיליה קצוצה
1 בצל קצוץ
1 ראש שן שום
1 שן שום קצוצה
3 כפות שמן זית
כפית כמון
2 כפיות מלח

חומרים לרוטב
1 בצל קצוץ
2 כפות שמן זית
3 שיני שום כתושות
6 עגבניות מרוסקות
עגבניות שרי
כוס מים

אופן הכנת הקציצות
משרים את העדשים במים לפחות 12 שעות, אם יש זמן להנביט רצוי גם שהעדשים יהיו מונבטות.
מחממים תנור ל – 200 מעלות, מכניסים ראש שום שלם לתנור ובודקים אם מוכן לאחר רבע שעה.
כשהוא רך מספיק, מוציאים וכשמתקרר מוציאים את תוכן השום ומפרידים מהקליפה.
מסננים את העדשים ושמים במעבד מזון יחד עם כל מרכיבי הקציצות וטוחנים עד לעיסה אחידה – כדאי לבדוק אם ניתן לכדרר כדור יחסית בקלות, זה מוכן.
מחממים שמן זית במחבת (ניתן גם לאפות בתנור) יוצרים קציצות עם הידיים, מניחית במחבת ולוחצים עליהן מעט עם המרית כדי לשטח אותן. מטגנים מכל צד כשלוש דקות עד שהן משחימות ומניחים בצד.

הכנת הרוטב
מטגנים את הבצל עד שמזהיב, מוסיפים את שיני השום הכתושות ומטגנים עוד כדקה.
מוסיפים עגבניות מרוסקות – אני נוהגת לחלוט את העגבניות במים רותחים, כך קל להסיר את הקליפה ואז מוסיפה אותן למחבת עם הבצל והשום ומוערכת אותן, כדי לשדרג את הרוטב שיהיה יותר מתקתק אני מוסיפה גם עגבניות שרי קצוצות.
מוסיפים כוס מים ומביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים 5 דק'. מכניסים את הקציצות  ומבשלים כמה דקות נוספות.

מומלץ להגיש חם עם תוספת של פירה  תפו"א ותוספת של קוסקוס מלא, שאפשר יהיה לבחור (:

המתכון המקורי שייך לאתר  veganhightechmom.com   מומלץ לקבל השראה ומתכונים מצויינים נוספים.