חומרים
1 כוס סוכר חום
1כפית סודה לשתייה
1 כפית אבקת אפייה
2 כוסות קמח מלא/ קמח כוסמין
1/2 – 3/4 כוס שמן אגוזי מלך או שמן זרעי ענבים
2 ביצים אורגניות
2 בננות מעוכות
3/4 כוס רוויון או יוגורט

אופן ההכנה
מערבבים בקערה גדולה את הסוכר, הסודה לשתייה, אבקת האפייה והקמח.
במערבל חשמלי או בקערה מערבבים את השמן, הביצים, הבננות, הרוויון או היוגורט, עד שנוצרת עיסה חלקה.
יוצרים גומה במרכז תערובת הקמח והחומרים היבשים ויוצקים לתוכה את עיסת הבננות, מערבבים עד שהקמח נספג.
מרפדים תבנית שקעים במנג’טים ויוצקים את הבלילה לשקעים, עד כשני שליש מגובהם.
אופים בתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות במשך 15-18 דק’ או עד שהמאפינס מזהיבים.