שמן אנטיספטי, אנטידלקתי, יעיל כנגד פטריות מסויימות (רגליים, פה ולשון).
טוב מאוד לריפוי ולחיזוק החניכיים, לטיפול בכיבי פה ובדלקות פה ולשון.
שייך למשפחה הבוטנית של הפרנקנסיס, היה בשימוש העולם העתיק לצורכי בישום, קוסמטיקה, קטורת וחניטה.

מקור השמן
חלק הצמח – שרף, ארץ תרבות – סומליה.

מערכת הנשימה
כמכייח ואנטי דלקתי השמן יעיל לטיפול בכל דלקות דרכי הנשימה, גודש וליחה.
מייבש עודפי ליחה ועוזר לקרומים הריריים להבריא.
טוב לשימוש בכאבי גרון ובצרידות, בברונכיט כרונית ובמחלות ריאה, כגון: שחפת, דימומים ריאתיים (אדים+עיסוי).

מערכת העיכול
טוניק, מעורר,אסטריגנט (מכווץ).
מעורר מיצי עיכול, מעורר תיאבון.
משחרר מעודפי גזים.
חשוב סובלים מריח פה רע עקב עיכול חלש או לקוי.
כאסטריג'נט השמן מומלץ לסובלים מטחורים.

מערכת המין והרבייה
שטיפות ואגינליות, נגד דלקות ופטריות.

השפעה על העור
אסטריגנט, אנטי דלקתי.
משחר ההיסטוריה מייר ידוע כמרפא פצעים וכמעודד ומחיש ריפוי (רגנרציה).
טוב לטיפול באקזמות רטובות, בדלקות פטריתיות, בדלקות, בפצעים מוגלתיים ובעקבי רגליים סדוקים.

שימושים קוסמטיים
מחזק ומשפר את מצב העור, עוזר לשמר את חיות העור, מומלץ לעור עייף, נפול ומקומט, יעיל לטיפול בעור שמן עם נקבוביות פתוחות.

אזהרה
לא לשימוש בהריון.