חומרים
2 כוסות עדשים כתומות
1 בטטה בינונית מגורדת
2 גזרים מגורדים
4-5 שיני שום
1-2 בצלים קצוצים
מלח
פלפל
חצי כפית כמון
ג’ינג’ר.

אופן ההכנה
שוטפים את העדשים במים, ניתן גם להשרות 8 שע’.
שמים בסיר מעט שמן זית, מוסיפים את הבצל עד שמזהיב.
מוסיפים את התבלינים: מלח, פלפל וכמון.
מוסיפים את הגזר והבטטה המגורדים ומערבבים.
מוסיפים את העדשים ו-6 כוסות מים ומביאים לרתיחה.
מנמיכים לאש קטנה ומבשלים עוד 15-20 דקות.
מוסיפים את שיני השום הכתומות ואת הג’ינג’ר המגורד 5 דק’ לפני סיום הבישול.
לאחר שיוצקים את המרק לקערה, מומלץ להוסיף מעט לימון סחוט.
אם המרק יוצא סמיך מדיי, ניתן להוסיף מים.