חומרים למרק
4-5 סלקים קלופים וחתוכים לפרוסות.
2 בצלים סגולים קצוצים
6 שיני שום קלופות ופרוסות
צרור גבעולי סלרי
2 ליטר מים
מיץ לימון משני לימונים
מלח
בהרט
סוכר חום/דבש

אופן הכנת המרק
מחממים בסיר רבע כוס שמן זית, מוסיפים את הבצלים הסגולים ומטגנים במשך כחמש דקות. מוסיפים את השום ומטגנים עוד כדקה.
מוסיפים את הסלק ומקפיצים עוד כארבע דקות. מוסיפים את המים ומבשלים 5 דק’ נוספות. מוציאים כוס מהנוזל ומניחים בצד (לשימוש בהכנת הבצק). מוסיפים לסיר את מיץ הלימון, מלח, בהרט, סוכר חום או דבש ועלי סלרי קשורים בחוט.
מבשלים במשך 20-15 דקות, טועמים ומתקנים תיבול כך שהמרק יהיה חמוץ מתוק.

חומרים למילוי
1 בצל קצוץ
1 גזר מגורד
2 כפות גרעיני חמניה לא קלויים
חצי כוס אגוזי מלך לא קלויים קצוצים
כף רוטב סויה
מעט מלח
מעט פלפל שחור גרוס
כפית כורכום
5 שיני שום קצוצות
צרור קטן של פטרוזיליה
צרור קטן של כוסברה – לאוהבי הכוסברה
3-4 עלי בזיליקום קצוצים

אופן הכנת המילוי
לטגן את הבצל עד שהוא מזהיב, להוסיף  את יתר המרכיבים ולהמשיך בטיגון תוך כדי עירבוב במשך 10 דק’.

חומרים לקובות
חצי ק”ג סולת מלאה
כוס נוזלים מהמרק
בהרט
מעט מלח

אופן הכנת הקובות
לערבב את את כל החומרים של הקובות עד שנוצר בצק אחיד.
להכין מהבצק כדורים, לשטח אותם כך שיהיו בעובי של חצי ס”מ ולמלא אותם בכפית מהמילוי (לשים במרכז) ולסגור את הקצוות של הבצק, כך שנוצר קובה ולהניח בצלחת עד שנוצרת כמות, לאחר מכן להוסיף אותם למרק, להביא את המרק לרתיחה ולאחר מכן לבשל עוד כ 45–50 דק’ על אש קטנה, זהו.. המרק מוכן ואפשר לאכול..
אם הבצק מתייבש אפשר להוסיף לו מעט מים או למרוח מעט שמן זית על הידיים כדי לרכך מעט את הכדור.