שמן מרגיע, משחרר עוויתות של שרירים חלקים.
מרגיע עוויתות של שריר הלב וממתן דופק לב מואץ.
בשל פעילותו העדינה הוא מצוין לטיפול בתינוקות ולנדודי שינה.
שמן זה ידוע בתעשיית הבשמים והקוסמטיקה.
יש המשתמשים בו כתבלין לעוגות, עוגיות ומאכלים שונים.

מקור השמן
חלק הצמח – פרחי העץ, ארץ תרבות – צרפת, טוניסיה.

מערכת העיכול
מסייע לעיכול תקין, משחרר מכאבי בטן ומגזים.
מאוד יעיל לסובלים משילשולים כרוניים במיוחד עקב מתח נפשי.

השפעה נפשית
יעיל במצבי מתח, היסטריה, דיכאון וחרדה, שוק, נדודי שינה.
נחשב כאפרוזודיאק, בעיקר, בשל היותו משחרר מחרדה.

השפעה על העור
שימושי לעור, רגיש, מבוגר, סדוק, יבש, פריחות וכתמים אדומים ומגרדים.

שימושים קוסמטיים
מצויין לכל סוגי העור, כמרגיע לעור עם אקנה , רגנרטור לעור יבש ועייף.
מתאים לנשים בהריון לטיפול בסימני המתיחה.

אזהרה
פוטוטוקסי – לא להיחשף לשמש.