חומרים
1 כוס קמח מלא/ קמח כוסמין
1 כוס מים
1 ביצה
1 כפית אבקת אפייה
1 כף  סוכר חום או סירופ אגבה או כל ממתיק אחר.
2 כפות שמן זית או שמן זרעי ענבים
1 כף קינמון (לא חובה)
1 כוס ריוויון (לא חובה)

לציפוי:
ניתן להכין מספר ציפויים וכך תהיה אפשרות לבחור:
ציפוי של טחינה גולמית או סילאן תמרים או דבש חרובים או מייפל טבעי..

אופן ההכנה
לערבב את כל החומרים יחד לעיסה אחידה.
לחמם מחבת עם מעט שמן זית או שמן זרעי ענבים, ולצקת חצי מצקת מהעיסה המוכנה על המחבת.
לחכות עד שניתן לראות את הפנקייק מבעבע ואז להפוך לצד שני לעוד דקה בערך.
לאחר ששני הצדדים מוכנים ניתן לשים מעל את אחד הציפויים, מומלץ לשים כפית טחינה ועליה כפית של סילאן תמרים.