מתאים להגשה עם פסטה, אורז או כל דגן אחר

החומרים
2 כפות שמן זית
1 בצל גדול קצוץ
4 שיני שום פרוסות
3 גבעולי סלרי קצוצים
1 גזר מגורד בפומפייה
5 עגבניות טריות, מקולפות וקצוצות (אפשר, לחלופין, עגבניות שלמות מקולפות מקופסה של 800
גרם)
1 כפית עלי טימין
3 כוסות אזוקי מבושלת ומעוכה במזלג או במעבד מזון
100 גרם רסק עגבניות (רצוי אורגני)
1/2 כוס מים
1/2 כפית פפריקה מתוקה
מלח ופלפל – לפי הטעם
חופן אגוזי מלך קצוצים
צרור בזיליקום קצוץ

אופן ההכנה

1. מחממים שמן זית בסיר על אש קטנה. מוסיפים בצל, מטגנים דקה ומוסיפים את השום,
הסלרי והגזר.
2. לאחר 5-10 דקות מוסיפים את העגבניות הקצוצות, הטימין והאזוקי. מגבירים את האש
ומביאים לרתיחה.
3. לאחר הרתיחה מנמיכים את האש ומוסיפים רסק עגבניות, 1/2 כוס מים, פפריקה, מלח
ופלפל. מבשלים כ-15 דקות.
4. לסיום, מוסיפים את האגוזים והבזיליקום. מומלץ לרענן עם שמן זית בהגשה.

הצעת גיוון: לקבלת מרקם חלק יותר, אפשר לרסק בבלנדר ידני לפני הוספת האגוזים והבזיליקום.