בצק לפיצה
25 גרם שמרים טריים
2 כפיות דבש
1 וחצי כוס מים פושרים
4 כוסות קמח מלא (אפשר 1 וחצי לבן והשאר מלא)
2 כפות שמן זית
1 וחצי כפיות מלח

הכנות
להמיס שמרים בקערה קטנה עם כפית דבש וחצי כוס מים פושרים ולהעמיד בצד לתפיחה – 5 דקות.
לערבב במערבל את הקמח ולצוק פנימה את תמיסת השמרים, יתרת הדבש והשמן ולהמשיך לערבב.
להוסיף את יתר המים בהדרגה עד שנוצר כדור ומוספים מלח ומעבדים עוד כמה שניות.
להוסיף קמח בהדרגה אם יש צורך.

להוציא את הבצק ולשים על משטח מקומח עד שהבצק נעשה חלק, לשים אותו בקערה גדולה ומשומנת.
לכסות ולחכות לתפיחה במשך 35-40 דקות.
אפשר לחלק את הבצק לשניים ואז לחלק למנות ולהקפיא.

הכנת הפיצה
לשים את הבצק בתבנית עגולה משומנת או עם נייר אפייה.

מצרכים
שמן זית
שום
בצל
גבינת עיזים או גבינה טבעונית
עגבניות
זיתים

אופן ההכנה
מחממים שמן זית במחבת קטנה על אש בינונית ומטגנים פרוסות של בצל, מוסיפים את השום ומבשלים עוד 2-3 דקות, מתבלים במלח ופלפל שחור גרוס, לשים בצד.
לחמם תנור לחום גבוה – 240-260 מעלות.

להבריש את הבצק בתבנית עם שמן הזית ולהוסיף את פרוסות הבצל ועליהם פרוסות של גבינת עיזים – לחתוך לפרוסות ולפזר מעל, מפזרים גם את הזיתים, עגבניות, עגבניות מיובשות – אפשרי גם.
לאפות במשך 8-12 דקות.
לאחר מכן ניתן להוסיף פטרוזילה, רוזמרין ולפזר מלמעלה.