קציצות עדשים כתומות – מתכון בריא לשבת בצהריים

אין כיף גדול יותר מאשר לאכול קציצות עדשים כתומות עם חברים בשבת בצהריים.

חומרים

כוס עדשים כתומות (לאחר בישול)
כוס אורז מלא (לאחר בישול)
גזר בינוני מגורד
בצל מגורד
2 כפות שיבולת שועל דקה
כפית מלח
מעט כורכום
פלפל ומעט צ'ילי

אופן ההכנה:

להשרות את העדשים במשך שעה, לאחר מכן לבשל במים עד שיתרככו.
לבשל אורז מלא במים.
לגרד בפומפיה גזר בינוני ובצל, להוסיף כוס עדשים מבושלות וכוס אורז מבושל, להוסיף את השיבולת שועל ואת התבלינים .
לטחון את התערובת עם בלנדר מוט.

את הקציצות ניתן לטגן או לאפות בתנור.
לחמם תנור ל- 180 מעלות, לאפות במשך 15-20 דק'.