אנטיאוקסידנטים או נוגדי חימצון בעיברית, הם שם כולל לויטמינים, מינרלים ורכיבי תזונה נוספים המשמשים כאמצעי הגנה על הגוף מפני חומרים מחמצנים – רדיקלים חופשיים.
אנו חשופים לאותם רדיקלים חופשיים באופן יומיומי – חשיפה לקרינה, עישון, זיהום סביבתי, זיהום מים, שימוש בתרופות, גלולות, מקורות במזון- מזונות מעובדים, מעושנים, עתירי שומן ועוד..

הצטברות של רדיקלים חופשיים בגוף מהווה אחד הגורמים להתפתחות של מחלות כרונים רבות כמו מחלות לב וכלי דם, טרשת עורקים, סוכרת, מחלות מערכת העצבים,אלצהיימר וסרטן.

השימוש באנטיאוקסידנטים חשוב מאוד למניעה של מחלות כרוניות אלה, להאטת תהליך ההזדקנות ולשיפור תפקודה של מערכת החיסון.

אנשים הזקוקים לתוספת של אנטיאוקסידנטים:

  • מעשנים
  • חולים במחלות כרוניות – סוכרת, יתר לחץ דם, מחלות לב, טרשת עורקים או אלה הנמצאים בקבוצת סיכון למחלות אלה.
  • ספורטאים, שאצלם תהליך החימצון גבוה יותר בשל פעילות גופנית וצריכה גבוהה של חמצן.
  • אנשים שלא צורכים מספיק פירות וירקות בתפריט ולכן כמות נוגדי החימצון בתפריט שלהם מועטה.
  • אנשים מבוגרים, כיוון שעם הגיל חלה ירידה בספיגה של המזון וכמו כן נטייה להמעיט במזון ומזון פחות איכותי.
  • אנשים הרוצים לעכב את תהליך ההזדקנות, לשפר את מראה העור ולמנוע נזקי הסביבה.